Alkmaar, 7 maart 2013. Op 15 maart 2013 wordt op de IJsbaan van Haarlem het eerste G-Schaatsevenement van Noord-Holland verreden. Ruim 80 schaatsers met een beperking rijden daar hun wedstrijd over de 100 meter, 500 meter en een mini-marathon. Deelnemende verenigingen zijn Zoeff uit Alkmaar, Solid Aqua uit Hoorn, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem en Jaap Eden uit Amsterdam. G-schaatsen is sterk in opkomst in Noord Holland. Steeds meer ijsverenigingen bieden mogelijkheden en ook steeds meer mensen met een beperking vinden schaatsen een prachtige sport. De opzet is gemaakt omdat er dit jaar geen Special Olympic Wedstrijd is in Nederland.

Rianne Hoefakker van IJsvereniging Zoeff uit Alkmaar: "We hebben al een lange traditie en veel G-schaatsers en natuurlijk ook veel vrijwilligers. De niveaus lopen flink uiteen, van mensen die ondersteuning met een rekje gebruiken tot rijders die technisch erg sterk zijn en heel goed een bocht kunnen lopen. Voor allen geldt dat ze erg graag een wedstrijd rijden. En die wedstrijden zijn er nog heel weinig." Frits Spierings van Stichting Aangepast Schaatsen uit Haarlem: " We zijn trots dat wij dit eerste Noord-Hollandse G-schaatsevenement mogen organiseren. We hebben hier eerder al eens een Nationaal Special Olympics Schaatsevenement mogen organiseren. We hebben daardoor ervaring en de draaiboeken halen we zo weer uit de kast. En wat nog belangrijk is: onze vrijwilligers staan al enthousiast klaar, we hebben voldoende jury, scheidsrechters, starters en speakers."

Het Schaatsevenement vindt plaats op vrijdag 15 maart van 16:30 tot 17:00 op de kunstijsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2 te Haarlem. 

Pin It
Bekeken: 1093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/