Alkmaar, 7 maart 2013. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart zijn in de Openbare scholengemeenschap Willem Blaeu een groot aantal fraaie modelbanen te zien. Totale spoorlengte meer dan 300 meter. Na het grote succes van de afgelopen twee jaar in Purmerend hebben de Modelbouw Vereniging Waterland, de Westfriese Modelspoor Club, de Alkmaarse Modulengroep Het Waeghspoor en de Model Spoorclub Alkmaar besloten hieraan een vervolg te geven in Alkmaar. Ook de Hobby Computer Club, Legostad Klaver en Swiss Trak nemen deel aan dit evenement.

Op de dagen valt veel te zien en te beleven. Naast de grote modelbanen met thema's uit Duitsland, Engeland en zelfs Amerika, is er Nederland ook vertegenwoordigd, onder andere met een zo natuurgetrouw als mogelijk gebouwd Hoorn-Medemblik traject. En er zijn er 2 leuke baantjes waarop jeugdige bezoekertjes om zelf met treinen te mogen rijden en daarmee het diploma Modelmachinist kunnen behalen. Verder is er een Legobaan die er op elke beurs weer anders uitziet, gemaakt door de familie Klaver uit Sint Pancras. Er is een grote (ruil-)beurs met 140 meter tafellengte. Tevens worden er demonstraties gegeven voor het maken van alles wat met spoorbanen te maken heeft, en kan men informatie krijgen over techniek en vormgeving.

De Noordhollandse Modelspoordagen vinden plaats op zaterdag 16 en zondag 17 maart zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Openbare scholengemeenschap Willem Blaeu aan de Robonsbosweg 11 te Alkmaar. De toegangsprijs is € 3,50. Kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding) krijgen gratis toegang. 

Pin It
Bekeken: 2292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/