Alkmaar/Heerhugowaard, 5 februari 2013. Op zaterdag 2 februari omstreeks 02.00 uur hield de politie een alcoholcontrole in Heerhugowaard. Een motorrijder van de politie stond op de Nollenweg en gaf automobilisten een teken dat zij naar de controleplaats moesten rijden. De bestuurder van een bestelbusje voldeed hier niet aan en reed een andere kant op. De motorrijder reed achter het busje aan in de richting Westerweg en de Westtangent. De motorrijder probeerde verschillende keren om de bestuurder een stopteken te geven. De man bleef echter doorrijden. Op de Westtangent ging de motorrijder voor het busje rijden en deed zijn zwaailicht aan. De motorrijder ging langzamer rijden en liet de onderlinge afstand teruglopen naar zo'n tien meter. Plotseling zag hij dat de bestuurder van het busje gas gaf en met forse snelheid op hem inreed. De motorrijder had nog maar net tijd om opzij te sturen. Hij kon een aanrijding nauwelijks voorkomen.

De motoragent zette de achtervolging in. Bij de kruising met de Saffier stond een auto te wachten voor het rode verkeerslicht. De verdachte stuurde om de auto heen, reed door rood en sloeg rechtsaf de Saffier op. Hier reed de auto kriskras door een woonwijk. Toen hij op de Amstel uitgekomen was, doofde de bestuurder zijn verlichting en bleef doorrijden. Hierbij kwam hij bij verkeersdrempel vrij van het wegdek. Uiteindelijk verloor de agent de auto uit het oog. Toen het voertuig later werd teruggevonden bleek de bestuurder verdwenen te zijn. Op maandagmiddag kon de politie de eigenaar van de auto aanhouden. Het ging om een 33-jarige Alkmaarder. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de rit door Heerhugowaard zijn verschillende mensen getuige geweest van de rijstijl van de verdachte. Ook hebben sommigen een sprong moeten maken om zichzelf in veiligheid te brengen. De Heerhugowaardse politie is op zoek naar deze getuigen. 

Pin It
Bekeken: 1029x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/