Alkmaar/Heerhugowaard, 12 januari 2013. Voor alle jazzliefhebbers in Heerhugowaard en verre omstreken start Cool Kunst en Cultuur in 2013 'Jazzclub Cool'. Elke maand is er op zondagmiddag een jazzoptreden in Café Cool. De eerste jazzclubmiddag is op zondag 20 januari om 14.30 uur met Just Friends en Romantic Warriors. Bekende gezichten die jazzliefhebbers wellicht nog kennen van Jazzclub Heerhugowaard en vele nieuwe gezichten zullen op de jazzmiddagen van Jazzclub Cool de revue passeren. De jazzbands spelen vooral oude stijl-jazz met uitstapjes naar swing, jump and jive, gospel of dixieland.

Jazzclub Cool trapt af op zondag 20 januari met een optreden van Just Friends, het voormalige huisorkest van Jazzclub Heerhugowaard. Gepokt en gemazeld binnen de jazzscene van Heerhugowaard zijn zij het orkest bij uitstek om Jazzclub Cool in te luiden. Deze dag wordt afgesloten met een optreden van Romantic Warriors. Twee hoogtepunten in het programma zijn zeker het optreden van de 'jonge honden' van Oriental Jazzband en het nieuwe toporkest The Revivalists rond de Engelse saxofonist Jonny Boston. Alle jazzclubmiddagen vinden plaats op zondagmiddag om 14.30 uur.

Leden van Jazzclub Heerhugowaard zijn ook betrokken bij de totstandkoming en programmering van Jazzclub Cool. De club organiseerde tot 2010 diverse clubavonden en jazzmiddagen. Om financiële redenen moesten zij deze bijeenkomsten helaas staken en zich beperken tot de organisatie van het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival. De Jazzclub heeft aangegeven verheugd te zijn met het initiatief van Cool; "zo valt er weer iets op jazzgebied te beleven en beperkt dat zich niet tot het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival", zo schrijven zij op hun website. Cool is blij te kunnen bouwen op de jarenlange ervaring van de leden van Jazzclub Heerhugowaard.

De toegang voor de optredens van Jazzclub Cool is € 5. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website of aan de deur voor aanvang van de concerten. Cool heeft ook een speciale (digitale) Jazzclubpas. Deze kost € 35 en daarmee kan het hele jaar elk jazzoptreden van Jazzclub Cool worden bezocht.

Onderschrift foto: The Revivalists, foto: Norbert Reijngoud

The Revivalists - Norbert Reijngoud

 

Pin It
Bekeken: 2219x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/