Maandagochtend 18 juli start de bijzondere vakantieweek Alkmaar Aan Zee 2016. Op het terrein van HAL 25 aan de Pettemerstraat in Alkmaar gaan de vijftig jonge deelnemers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar in een week de uitdaging aan om een heuse filmpremière te maken. Hoe dat eruit komt te zien weet nog niemand: alles wordt in de week van 18 tot en met 22 juli bedacht en gerealiseerd. De kinderen krijgen daarbij ondersteuning van kunstenaars en vakdocenten die onder andere gespecialiseerd zijn in film, theater, techniek , decorbouw, koken en muziek. Vrijdag 22 juli presenteren de deelnemers het resultaat aan hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden.

Alkmaar Aan Zee ontstond in 2015 en is een initiatief van Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar, dat samen met HAL25, Parlan en de Kaasfabriek is gerealiseerd. Op geheel eigen wijze werken de jonge deelnemers, samen met 15 begeleiders, vijf dagen lang aan een bijzondere uitdaging. Het project is voor 2016 en 2017 zelfs uitgeroepen tot beeldbepalend project van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Daarnaast vindt dit Alkmaarse initiatief, dat nu de overkoepelende titel Kinderen Aan Zee draagt, dit jaar ook plaats in Arnhem en Purmerend. Volgend jaar volgen ook andere Nederlandse steden.

Pin It
Bekeken: 3305x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/