Per 1 januari 2016 is een nieuwe rekenkamercommissie Alkmaar gestart. Bij haar onderzoeken wil de rekenkamercommissie ook burgers en ondernemers betrekken. Zij heeft daarom in haar onderzoeksplan voor 2016 twee onderzoeken opgenomen.

Het eerste onderzoek betreft een quickscan van het Actieprogramma Economie. Dit actieprogramma heeft twee hoofddoelstellingen, namlijk het versterken van de positie van Alkmaar als economisch hart van de regio en het versterken van Alkmaar als gastvrije gemeente voor ondernemers.

In de quickscan wil de rekenkamercommissie bij ondernemers nagaan of zij door de geformuleerde acties in het programma worden geholpen. Daarnaast wordt onderzocht welke acties volgens de ondernemers de hoogste prioriteit zouden moeten hebben. De verwachting is dat het rapport in november aan de raad kan worden aangeboden. Ondernemers die zich willen aanmelden kunnen dat doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het tweede onderzoek gaat over de effecten van gemeentelijke herindeling Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. Op 1 januari 2015 zijn de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer op eigen verzoek gefuseerd. De rekenkamercommissie is benieuwd wat het resultaat is van deze herindeling. Centraal in het onderzoek staat de vraag in hoeverre de doelstellingen en verwachtingen van de herindeling zijn gerealiseerd en hoe de burgers, stakeholders zoals verenigingen en instellingen en de gemeente zelf deze herindeling ervaren en waarderen. Het onderzoek vindt plaats aan de hand van documentenanalyses, interviews, groepsgesprekken en een online inwonersconsultatie.

 

Pin It
Bekeken: 3873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/