Alkmaar, 20 november 2012. Burgemeester Bruinooge heeft vorige week de kunsttentoonstelling over Gaudi officieel geopend met een klap van een hamer op twee gekleurde tegeltjes. De wereldberoemde kunstenaar uit Barcelona maakte in zijn tijd veelvuldig gebruik van stukken tegels om zijn gebouwen en objecten kleurig te decoreren. Twee weken lang is er op school vlijtig gewerkt met de bouwstijlen van de grootmeester in gedachten. Voor de kinderen en ouders was het een grote eer dat de burgemeester de tentoonstelling wilde komen openen.

De kinderen van de Piramide (een school voor speciaal basisonderwijs) zijn bijzonder trots op hun kunstwerken. Gaudi was een Spaanse architect/ kunstenaar die bouwde wat niemand anders bouwde: Schoorstenen die lijken op mensen met helmen, kerken die eruit zien als druipkastelen van zand, golvende flatgebouwen. Een park vol mozaïek en nog veel meer. Het werk van Gaudi heeft als voorbeeld gediend om de kinderen aan te moedigen hun creativiteit te gebruiken. Onder leiding van de kunstenaar Serge van Empelen zijn de kinderen aan de slag gegaan. Er zijn vier grote mozaiekwerken gemaakt, die een plaats krijgen in de school. Daarnaast zijn er in de groepen nog allerlei andere "Gaudi" producten gemaakt, zoals druip torens van zand, vliegende vrije objecten, gipsafdrukken en glas in lood ramen.

Foto 1: Burgemeester Bruinooge beschermt zijn ogen goed. Foto 2: De te breken tegeltjes worden klaargelegd.

gaudi project_008

 

 

 

Pin It
Bekeken: 1851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/