Alkmaar, 7 november 2012. 
Op 21 en 22 december organiseert Cool Kunst en Cultuur voor de tweede keer het BoNoZeKa Festival, een tweedaags bandjesfestival in Heerhugowaard. De inschrijving is nu geopend voor alle bands die willen optreden tijdens dit festival. De naam van het festival verwijst naar 'boven het Noordzeekanaal'. Alle bands, beginnend of gevorderd, van 'boven het Noordzeekanaal' zijn welkom om hun muzikale bijdrage te leveren aan het BoNoZeKa Festival. Enige voorwaarde is dat de bands voornamelijk eigen werk spelen. Cool heeft een uniek gebouw voor deze regio; er zijn meerdere ruimtes tegelijk beschikbaar voor de optredens, zowel in de theaterzaal als in het café en zelfs het atelier. Cool kan daardoor ruimte bieden aan zeker 40 bands.

In Café Cool staan onder de noemer Café Cool Live al regelmatig bands of singer-songwriters. In het voorprogramma laat Cool dan vaak een regionale band optreden. Er bleken veel bands in de omgeving te zijn die nog voornamelijk spelen in oefenruimtes of "bij vader in de schuur". Het BoNoZeKa Festival wil al deze bands een podium geven en de mogelijkheid bieden om op te treden voor publiek.

Het BoNoZeKa Festival is een laagdrempelig festival, er zijn geen strenge selectiecriteria voor bands die willen optreden. Daarmee wil het festival een soort tegengeluid bieden aan allerlei wedstrijden waarbij strenge eisen worden gesteld aan de deelnemende muzikanten. Het voornaamste doel van het festival is een podium bieden aan bands maar om hen iets extra's te bieden worden er wel een aantal leuke prijzen ter beschikking gesteld zoals oefenruimte of workshops. Vorig jaar waren het Chasing Faith, Stone Avenue en Blue Screen die er met de prijzen vandoor gingen.

Aanmelden voor het festival kan op de website van Cool Kunst en Cultuur.

 

 

 
Pin It