Sinds het begin van dit jaar zijn al zeker twaalf vrouwen in Alkmaar slachtoffer geworden van aanranding door een fietser. De laatste vrouw heeft zich deze maand nog gemeld. Dat zegt de politie tegen mediapartner NH Nieuws. Het blijkt lastig om de dader of daders te pakken te krijgen.

Het totale aantal meldingen loopt nu tegen de zestig: sinds 2020 worden fietsers betast op of gegrepen bij hun achterwerk. Bijna alle keren gaat het om een dader die vanaf een fiets toeslaat. De slachtoffers zijn van alle leeftijden, één meisje was zelfs veertien toen het haar overkwam. Daarnaast heeft er ook één man melding gedaan van aanranding. De verhalen zijn vaak vergelijkbaar. Op de fiets rijdt de dader achter het slachtoffer aan en grijpt de jogger of wandelaar bij de billen. "Hij kreunde er heel raar bij", vertelde een slachtoffer eerder al. "Op het moment dat ik kon reageren, was hij al weggefietst. Ik raakte toen echt even in paniek en heb overstuur mijn vriend weer gebeld."

De eerste melding was in september 2020. In de jaren erna is het periodes rustig geweest, maar toch komen er af en toe weer slachtoffers op de radar bij het onderzoeksteam. Zo ook dit jaar weer. Vanaf begin januari tot 22 augustus zijn er twaalf aanrandingen gemeld bij de politie, blijkt uit navraag. "In alle gevallen hebben we onderzoek gedaan, zoals sporen, camerabeelden nakijken en buurtonderzoek", aldus politiewoordvoerder Derk Burger.

Toch is er nog niemand aangehouden. Ook voor de tientallen eerdere aanranding is nog geen verdachte op het oog. Wel is er eerder een minderjarige jongen veroordeeld voor vier zaken. De politie vermoedt dat er sprake is van meerdere daders. Dat zei onderzoeksleider Jaap Grippeling eerder in gesprek met NH. "Ze worden geknepen én geslagen en de signalementen verschillen." Wat het onderzoek bemoeilijkt is dat de meldingen vaak 'enige tijd' na de aanrandingen bij de politie worden gedaan, zo stelt woordvoerder Burger. "Mocht jou iets soortgelijks overkomen en je wilt dit bij ons melden: de pakkans van de dader wordt vergroot als moment melding kort na het incident plaatsvindt." (foto: NH Nieuws / Maaike Polder)


Meldingen van aanranding in Alkmaar in 2023

Op 10 augustus rond 22.30 uur aan de Kennemersingel

Op 14 juni rond 18.45 uur aan het Sluispolderpad

Op 10 juni rond 14.10 uur aan de Kanaaldijk

Op 23 mei rond 22.30 uur aan Laan van Bath

Op 17 mei rond 23.30 uur aan de Clarissenbuurt

Op 20 april rond 14.20 uur aan de Beethovensingel

Op 11 april rond 22.50 uur aan het Klompenmakerspad

Op 11 april rond 22.35 uur aan de Helderseweg

Op 31 maart rond 16.15 uur aan de Postiljonstraat

Op 31 maart rond 15.00 uur aan het Sluispolderpad

Op 20 maart rond 20.55 uur aan de Oude Kanaaldijk

Op 10 februari rond 18.00 uur aan het Molentochtpad

 


Pin It
Bekeken: 2424x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/