Het energieleverend geluidsscherm langs de Nollenweg in Alkmaar is pas volgend jaar klaar. Bij het spoor is folie gevonden dat de tunnelbak droog houdt. Omwonenden zijn al eerder geïnformeerd via een nieuwsbrief. Er wordt gezocht naar alternatieven, zoals plaatsing van het scherm tussen de bomen door, en dan eventueel een andere versie.

De bouw van het geluidsscherm met zonnepanelen langs de N245 is ook vertraagd. Op onverwachte plekken lagen kabels en leidingen in de grond. Langs de Huiswaarderweg zijn deze inmiddels verlegd. Langs de Schagerweg komt het geluidsscherm iets verder dan de weg. Ook is langs de N245 andere grond gevonden dan verwacht. Voor het scherm langs de Schagerweg zijn de nodigde aanpassingen inmiddels gedaan. Voor de fundering van het deel langs de Huiswaarderweg wordt een herberekening gedaan en zullen de benodigde bouwmaterialen na de bouwvak worden geleverd.

Wat te doen met stuk scherm van 90 meter langs de Nollenweg wordt nog onderzocht, laat Kim Wiersma van Stadswerk072 weten. Een optie is om het scherm verder van de weg te plaatsen, tussen de strook bomen. Of het dan nog nut heeft om zonnepanelen te plaatsen, is echter de vraag.

De Europese Unie is inmiddels bereid gevonden om de subsidie met 800.000 euro te verhogen naar 1,7 miljoen.
Pin It
Bekeken: 3953x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/