Een busje van Kits Oonlie Kinderopvang aan de Pater Schiphorststraat in Alkmaar is in de nacht van donderdag op vrijdag vernield. In de close-up foto lijkt het wel of er een harpoen door de zijruit is gegooid, maar aan de andere kant zit  een makelaarsbord. Het busje ligt bezaaid met glas en er is ook wat schade aan de buitenkant. Barry van Wijngaarden Lindhout, eigenaar van Kits Oonlie, baalt. Niet alleen gaat het geld kosten, het komt ook slecht uit.

"Het is totaal niet bekend wanneer het vannacht is gebeurd", vertelt Van Wijngaarden Lindhout. Hij heeft ook nog geen idee wie de dader is. "Niemand heeft zich gemeld. Ik sprak onder andere met de buurvrouw en die heeft helemaal niks gekregen. Zelfs de hond heeft niet aangeslagen. Als ik in de buurt kom gaat ie al blaffen."

Maar misschien is er wel een klein aanknopingspunt. De Van Wijngaarden Lindhout is gebeld door Annabel Balken, die vannacht ook de dupe werd van vernieling. Afgelopen nacht werd een bloempot tegen de voorruit van haar auto aan de Kanaaldijk in Koedijk gegooid. De pot ging niet door de ruit, maar er zit wel een grote duik in. Ze vermoeden dat het om dezelfde dader(s) gaat. "Ze zijn waarschijnlijk via het kanaal over de Landman gegaan en zo bij mij uitgekomen", licht de eigenaar van Kits Oonlie toe. "We proberen te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het moet duidelijk zijn dat vandalisme gewoon echt een te groot risico oplevert."

Barry van Wijngaarden Lindhout baalt van de schade en ook de timing. Hij heeft het privé druk, runt twaalf kinderdagverblijven en verder nog een paar bedrijven. Voorlopig denkt hij daarom niet aan aangifte doen. "Het is een hoop gedoe voor een zijraampje dat ik zo kan aftikken, al gaat het er mij wel om dat de daders worden gepakt. Als de kans groot is dat ze worden gepakt ga ik zeker aangifte doen." En dan begint ook nog eens binnenkort de zomervakantie, een drukke periode. "De bussen worden elke dag gebruikt, en dan een van die bussen op dag één al in de garage..."

Hij schat de schade op 800 euro. "Er komt nog wel wat bij kijken. De hele bus ligt helemaal vol met glassplinters. We vervoeren kinderen dus ik moet bus professioneel laten reinigen. De ruit heb ik vanochtend vroeg al besteld. En dan is er nog wat schade aan de deur, maar dat ga ik niet laten repareren. Ja, als het verhaald kan worden ga ik dat zeker wel doen, dan is het voor hun rekening."

Het is niet de eerste keer dat Van Wijngaarden Lindhout te maken kreeg met vernieling, sinds hij de kinderopvang in 2006 overnam. "Dan ging ik rondvragen en kwam nog wel eens uit bij iemand die vertelde wie het had gedaan. Nou dan zijn ze een half jaartje bezig met terugbetalen. Ze zijn nog jong dus ze verdienen niet zoveel. Als ze het niet voelen dan doen ze het een volgende keer weer."

Wie meer denkt te weten over de vernieling kan Van Wijngaarden Lindhout bereiken via 06-20338892.
Pin It
Bekeken: 3123x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/