De bouw van een appartementencomplex op de plek waar het Alkmaarse grand-café Koekenbier stond is een stap dichterbij gekomen. Het college van B&W heeft het bestemmingsplan goedgekeurd en legt het ter inzage. Inwoners en andere belanghebbenden hebben zoals standaard zes weken de tijd om eventuele bezwaarschriften in te dienen. "We zijn heel blij met deze ontwikkeling, op deze mooie plek in de stad", zegt wethouder Anjo van de Ven.

Op de plaats van Koekenbier, aan de Kennemerstraatweg, zal een chique wooncomplex verrijzen, met 28 appartementen bovenop een half verzonken parkeergarage. Geen horeca dus. Het pand is in het midden vier woonlagen hoog en aan weerzijden drie woonlagen, en de maximale hoogte is 16 meter. "Het ontwerp past binnen de hoogte die daar wenselijk is", voegt wethouder Van de Ven toe. "Het gebouw is minder massief, of anders massief dan wat er was. Daarnaast is er goed nagedacht over duurzaamheid." Het ontwerp heeft een statige uitstraling, dat volgens Van de Ven goed past bij de architectuur in de omgeving. "Vanuit de omgeving is heel erg positief gereageerd."

Die grandeur gaat wel ten koste van het voorgeschreven percentage sociale woningen. Van de Ven: "Dat moet 30 procent zijn, maar dan worden de kosten te hoog voor de ontwikkelaar. Er is afgesproken dat de negen sociale woningen wel worden gerealiseerd, maar dan in de Poort van Oudorp aan de Edisonweg." Er komt dus compensatie.

Als de verdere ontwikkelingen gaan zoals gepland start de bouw medio 2024.
Pin It
Bekeken: 2609x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/