Het Midwinterfeest van De Rijp is niet alleen een groot cultureel feest, op de achtergrond is het ook een wedstrijd. Dorpsbewoners konden prijzen winnen in drie categorieën. Bob van Straaten, John Keining en Pablo Rollman wonnen de prijs voor mooiste outfit of act. De prijs voor de mooiste locatie ging naar Bing Lie Gan en Thijs van Praag, en de aanmoedigingsprijs was voor Maximilian Martin en Floris Valdaz Diaz.

Op zaterdag en zondag trok een jury door het dorp gewandeld om alle outfits en decoraties te beoordelen. De juryleden waren onder de indruk van wat ze zagen, maar er was geen onenigheid over de prijswinnaars. Bob van Straaten, John Keining en Pablo Rollman brachten het Midwinterfeest treffend in beeld met hun builenpestkar. Ze trokken veel bekijks terwijl ze de kar met de bijna overleden patiënt door het dorp en trokken.

Bing Lie Gan en Thijs van Praag hadden de mooiste locatie en vertelden de honderden bezoekers over de grote brand die De Rijp in 1654 trof, de oorzaak hiervan en de omstandigheden die er toen waren.

Dit jaar is er ook een aanmoedigingsprijs. De jongelingen Maximilian Martin en Floris Valdaz Diaz wonnen deze prijs met hun arbeidersact. Ze hadden een walvistraanvat gemaakt en lieten zien hoe hiermee gewerkt werd. Zij hebben een bon van Eetcafé De Walvis gewonnen voor een lekkere pannenkoek of patat en wat te drinken. (foto: Ad Hodde)
Pin It
Bekeken: 1464x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/