Karavaan en de Schuur uit Haarlem hebben in Makershuis Alkmaar het project ‘Theatermakers van de Toekomst’ gelanceerd. Het twee jaar lopende project biedt getalenteerde starters in de podiumkunsten steun om zich te kunnen ontwikkelen naar nationaal niveau. Met een presentatie werd het plan toegelicht en gedeputeerde Rosan Kocken gaf het startsein voor het programma.

Theatermakers van de Toekomst richt zich op getalenteerde jonge theatermakers in de provincie, die in of net voor de corona-periode zijn afgestudeerd. Het project dat in de voormalige drukkerij werd gelanceerd is mede mogelijk gemaakt met 600.000 euro subsidie van de provincie.

Rosan Kocken, gedeputeerde cultuur: "De afgelopen periode was zwaar voor jonge, net startende makers in de podiumkunsten. Deze generatie die net is afgestudeerd moet zich nog inwerken in de beroepspraktijk, maar door de coronacrisis hadden zij geen mogelijkheid om zich te manifesteren met eindexamenproducten. Ook hadden zij geen gelegenheid zich te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk. Met dit programma geven wij startende makers de kans zich te ontwikkelen. Ik hoop dat de komende jaren veel van hen de weg naar de praktijk vinden. Zij zijn voor nu en de toekomst heel belangrijk voor de ontwikkeling van de professionele kunsten en staan dicht bij het jonge publiek."

Het project bestaat uit twee trajecten: een deelproject en een maakproject. Het deelproject is voor een brede groep van jonge makers en bestaat uit activiteiten waarin actief kennis, expertise, netwerk en ontmoeting gefaciliteerd worden. Het maakproject is een op maat en carrièregericht proces voor een selectie van jonge makers.

Karavaan en de Schuur werken samen met een aantal andere partijen uit Noord-Holland, zoals het Makersloket van Over ’t IJ Festival, Platform Aanvang en Ensemble Nieuwe Theaterwerkers. De eerste publieke activiteit binnen het project is 'Springtij', een nieuw festival van en voor jonge theatermakers op 23 tot en met 25 februari in Theater de Drukkerij in Alkmaar. Daarna volgen de Solodagen, een festival dat de startende maker en de solo als theatervorm viert, op 24 en 25 maart in de Schuur in Haarlem. (foto: Lindsay Frimodt)
Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/