Het was vrijdagmiddag meteen vanaf de start lekker bedrijvig op de Alkmaarse zomerkermis. Dat de officiële opening pas om 16:00 uur plaatsvond maakte niemand wat uit. Wethouder te Beest zag dan ook af van een lange openingsspeech: "Het publiek is veel te ongeduldig want alles draait al, en dat is volgens mij een heel goed teken." Na de formele opening ging hij met de kaasvader en een aantal kaasdragers en kaasmeisjes om de exploitanten te verblijden met een stuk kaas. Een traditie bij de zomerkermis.

Er staan dit jaar weer 71 attracties op de Alkmaarse zomerkermis en dat is na de afgelopen periode een hele mooie 'opkomst'. "Evenementen brengen leven en sfeer, zeker een terugkerend evenement zoals de Alkmaarse Zomerkermis", zo laat Te Beest nog weten. Vrijdagavond kwam de sfeer er dan ook meteen goed in. De kermnis kent twee speciale dagen. Voor de kinderen is er woensdag een meet & greet met Smurfin en Sonic op het Canadaplein, en donderdag worden minder valide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra in het zonnetje gezet. Het is deze dag ‘populaire dag’. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast.

Zondag 28 augustus eindigt de zomerkermis met een spectaculaire eindshow vanaf pontons op het Noord Hollands Kanaal met vlammen, laser en muziek.
Pin It
Bekeken: 2200x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/