BAS heeft een motie ingediend om de Hekelstraat, het Fnidsen en de Huigbrouwerstraat ook als 'prachtstraatje' te kwalificeren. De fractie is verbaasd dat de ondernemers in deze straatjes niet bij het project betrokken zijn.

Het Nieuwe Warenhuis, bedenker van het project 'Prachtstraatjes' willen naar voorbeeld van 'De Negen Straatjes' in Amsterdam een nieuw winkel- en belevingsaanbod creëren. BAS juicht dit initiatief toe en is van mening dat het een mooi initiatief is om Alkmaar als economisch hart van de regio verder op de kaart te zetten. Zij vinden het alleen een gemiste kans dat de bovengenoemde straatjes niet bij het project zijn betrokken.

Het project krijgt een subsidie van € 15.000 euro. BAS roept het college op om de genoemde straatjes toe te voegen en daarvoor een gelijkwaardige subsidie te verstrekken. Dit zal gaan om ongeveer € 2.000 euro per straatje. Als het niet mogelijk is om de straatjes te betrekken bij het project stelt de fractie voor om de daar gevestigde ondernemers in ieder geval dezelfde financiele mogelijkheden te bieden.
Bekeken: 3067x