Binnen de samenwerkende gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest wijzigen per 1 januari een aantal zaken in de jeugdhulp. De gemeenten streven naar meer hulp op maat, meer keuzevrijheid en kortere wachttijden en gaan hier dan ook niet bezuinigen. Ieder kind dat jeugdhulp nodig heeft, moet hier in de regio Alkmaar op kunnen rekenen.

Per 2018 gaat Regio Alkmaar, net als veel andere gemeenten, werken met nieuwe tarieven voor jeugdhulp en gaat geld, nog meer dan voorheen, echt naar de hulp.

Jan Mesu, wethouder jeugdhulp in Bergen, namens zijn collega's: “Er staat één ding voorop: er mogen geen kinderen tussen wal en schip raken. Al onze jongeren hebben recht op goede, tijdige en passende zorg. Daar zijn wij als gemeenten en jeugdhulpaanbieders het over eens en daar doen we allemaal onze uiterste best voor.”

Jeugdhulpaanbieders kunnen zich inschrijven tot en met 30 oktober 09.30 uur.

Vanaf 1 januari hanteert de regio Alkmaar voor ambulante jeugdhulp een vorm van inkoop, waarbij nieuwe aanbieders ook tussentijds kunnen toetreden. Wanneer een cliënt zorg wil van een nog niet gecontracteerde aanbieder, kan deze aanbieder op elk moment een contract afsluiten met de regio Alkmaar (mits hij aan de gestelde vereisten voldoet). De regio creëert op die manier optimale keuzevrijheid voor de cliënt.
Bekeken: 3325x