Alkmaar Centraal

Projectontwikkelaar Timpaan komt tegemoet aan bezwaren tegen het bouwplan voor de Victoryveste en past het bouwplan aan, zo meldt het NHD. In plaats van de in het oude plan vermelde 64 appartementen, zullen er 56 appartementen gerealiseerd worden.

Één van de bezwaarmakers is Hotel Golden Tulip dat moeite had met het lagere aantal beschikbare parkeerplaatsen na bouw van het appartementencomplex. Het afscheid van acht appartementen in het nieuwe plan zorgt ervoor dat er na de realisatie tien tot twaalf meter meer ruimte beschikbaar is tussen het appartementengebouw en het hotel. 

Ook de politiek heeft zich met de gang van zaken rond de Victoryveste bemoeid; de Senioren Partij Alkmaar uitte zorgen over een volgens de partij gebrekkige communicatie tussen de projectontwikkelaar en de direct belanghebbenden. Het nieuwe plan moet nog wel de juiste procedure doorlopen waarna het college zich er weer over buigt. De gemeenteraad heeft daarna het laatste woord.

De te bouwen drie-kamer appartementen variëren in grootte van 65 tot 75 m2. en moeten naar verwachting maximaal €175.000 gaan kosten. Timpaan hoopt de appartementen begin 2016 te kunnen gaan verkopen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl