Tot eind juli zendt KunstNetTV een korte documentaire uit over de ontstaansgeschiedenis van het Grafisch Atelier Alkmaar, wat dit jaar 40 jaar bestaat. Het Grafisch Atelier Alkmaar werd in februari 1975 vanuit de Alkmaarse Kunstenaarsvereniging (AKV) opgericht.

Vele kunstenaars, waaronder Jos van Amsterdam en Rolluf van Laar, vonden het belangrijk dat kunstenaars in een goed geoutilleerde werkruimte betaalbaar hun vak konden uitoefenen en zelf geen pers hoefden aan te schaffen. Alle materialen werden tegen kostprijs beschikbaar gesteld.

Ook zijn er filmopnamen te zien van Robbert Waas die met een drukpers in het GAA-gebouw werkt. Omdat het Grafisch Atelier Alkmaar 40 jaar bestaat vinden er in de Grote Kerk van 11 juli t/m 30 augustus allerlei activiteiten plaats.

Zo zijn er tentoonstellingen, demonstraties en een boekkunstbeurs. Ook zijn buitenlandse grafici bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig. Meer informatie is te vinden op www.kunstnet.tv. De KunstNet-uitzendingen zijn dagelijks te zien op Alkmaar Centraal om 10.00 uur en 22.00 uur.

Bekeken: 3618x