Alkmaar, 01 oktober 2014. Bibliotheek Alkmaar centrum organiseert donderdag 16 oktober een lezing over Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. Nederland mag dan wel neutraal geweest zijn, maar dat wil niet zeggen dat de wereldoorlog ongemerkt voorbij ging. Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog blijkt een rijk, intrigerend en onontgonnen onderzoeksgebied. Vooral het fenomeen neutraliteit in al zijn schakeringen is een fascinerend onderwerp, zal Paul Moeyes uitleggen tijdens zijn lezing. De schrijver van het boek ‘Buiten Schot', schetst het leven van alledag tijdens de oorlogsjaren 1914-1918. Moeyes brengt het politieke gemanoeuvreer en gekonkel met de buurlanden voor en achter de schermen op aanstekelijke wijze in beeld. 

Paul Moeyes (1957) is docent Engelse letterkunde en geschiedenis aan de Educatieve Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft momenteel Engelse literatuur aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In 1993 promoveerde hij op een dissertatie over de Engelse oorlogsdichter Siegried Sassoon. Online is hier een 'vraag & antwoord' te vinden met Moeyes.

De lezing duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur en heeft een korte pauze. De prijs is € 7,50 inclusief koffie/thee. Voor abonnees, leden en vrienden van een van instanties die onderdeel zijn van het Historisch Café Alkmaar geld een gereduceerde prijs van € 5,00. Kaarten zijn in voorverkoop en op de avond zelf verkrijgbaar bij Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.

Pin It
Bekeken: 1577x
https://ee.itk.ac.id/data/