00:00
55
00:00

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben in de Macedoniëstraat en aan de Lombardijeweg in Alkmaar meerdere afvalbakken in brand gestaan. Een bewoner van de Macedoniëstraat werd kort voor 3 uur gewekt doordat zijn hond aansloeg. Het bleek dat er meerdere kliko's in de straat in brand stonden. Hij belde 112, waarschuwde de buren en probeerde samen met hen de brand te blussen.

Onderweg naar de Macedoniëstraat ontdekte de politie dat aan de Lombardijeweg ook een container in brand stond onder een afdak vlakbij een huis. Toen de brandweer ter plaatse was werd eerst de brand aan de Lombardijeweg geblust. Het afdak en de schuur raakten beschadigd; gelukkig is de brand net niet overgeslagen naar het huis. Wel waren een paar ruiten gebarsten. De bewoners van de Macedoniëstraat hadden ondertussen zelf de brandende kliko's geblust; drie ervan zijn volledig verloren gegaan.

De branden zijn vermoedelijk aangestoken; de afgelopen maanden zijn er al eerder kliko’s en auto’s in de buurt in brand gestoken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl