Wethouder van financiën Peter de Baat is woensdagavond tijdens het interpellatiedebat van de Alkmaarse gemeenteraad afgetreden. De aanleiding is het tekort op de begroting van 8,3 miljoen dat onder zijn verantwoordelijkheid is ontstaan.

Aan het begin van het spoeddebat over de financiële problemen in Alkmaar die gedurende de afgelopen twee weken aan het licht zijn gekomen nam De Baat het woord. Hij zei onder andere dat het probleem wat centraal stond tijdens het debat niet de financiële cijfers zijn.

Het grootste probleem is volgens hem de organisatie eromheen, die dusdanig zwak is geweest dat de financiële problemen zijn ontstaan en ook problemen wat betreft de planning en control, de sturing op de bedrijfsvoering en de informatie daarover.

Hij eindigde met de stelling dat hijzelf politiek verantwoordelijk voor de situatie is en om die reden aftreedt als wethouder. Na het afsluiten van zijn toespraak verliet De Baat de zaal en werd de vergadering geschorst. Door af te treden voorkwam De Baat dat de oppositie een motie van wantrouwen tegen hem zou indienen, wat zou hebben geleid tot een politieke rel.

Het NHD meldt dat de onlangs op non-actief gezette gemeentesecretaris Coen Aalders per brief heeft gereageerd op de burgemeester en de fractievoorzitters. Hij ontkent hierin dat er vanuit de ambtenaren informatie is achtergehouden en stelt dat hij zich op deze manier niet heeft kunnen verweren. 

Pin It
Bekeken: 4483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/