Alkmaar, 11 april 2014. Donderdagavond heeft AZ niet voor een verrassing kunnen zorgen in Lissabon. Nadat er in Alkmaar met 0-1 verloren werd, was SL Benfica ook in eigen huis te sterk. Het werd 2-0 voor de Portugezen. Bij vlagen speelden de Alkmaarders gedurfd voetbal, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Aan de andere kant was het Esteban die zijn ploeg diverse keren op de been hield. In de achtste minuut voorkwam hij dat spits Oscar Cardozo Benfica aan een vroege voorsprong hielp. Op slag van rust kwam Benfica alsnog op voorsprong. Salvio begon aan een lange rush via de rechterkant en gaf een voorzet richting de tweede paal. Daar stond Rodrigo compleet vrij en hij werkte de bal eenvoudig binnen: 1-0.

In de tweede helft was het AZ dat het spel maakte, maar kwam het niet door de hechte Portugese defensie en het bleef bij een paar sporadische kansjes. In de 71e minuut gooide Benfica de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw een afgemeten voorzet van Salvio zorgde ervoor dat Rodrigo kon scoren: 0-2. De manschappen van Dick Advocaat konden de achterstand tegen de koploper van de Portugese competitie niet meer goed maken en wilde de schade zo beperkt mogelijk houden. Dat lukte en over twee duels verloor AZ met 3-0 van de verliezend finalist van afgelopen jaar. Daarmee eindigt het Europese seizoen voor de Alkmaarders na 14 wedstrijden in de Europa League.

Bekeken: 1137x