Alkmaar, 17 april 2011. AZ staat weer op de vierde plaats van de ranglijst na een mooie overwinning op ADO Den Haag. Natuurlijk ook met dank aan Groningen dat verloor van Vitesse. In het eigen AFAS Stadion kwamen de Alkmaarders vlak voor de rust op een 1-0 voorsprong. ADO gaf AZ de hele wedstrijd de kans op te spelen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na de rust werd de druk op de Hagenaars nog verder opgebouwd en dat ging ook op voor de voorsprong die werd verdubbeld: 2-0. Daarna probeerde ADO het tij nog te keren en was fel op jacht naar punten, maar daar was het inmiddels te laat voor. Ondanks een tegendoelpunt (2-1) besliste AZ de wedstrijd met nog een treffer: 3-1. Voor invaller Nick van de Velden was het een speciale avond: het derde en beslissende doelpunt kwam op zijn naam.
Bekeken: 1573x