Een grote foto van Marco Borsato is weggehaald uit het Ringers Winkelcentrum. De Alkmaarse zanger stond groot afgebeeld op ruiten op de eerste verdieping van het Alkmaarse winkelcentrum. Ergens deze week is de afbeelding verwijderd.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp weet niet hoe lang geleden Borsato al op de ruiten was geplakt, maar een paar weken geleden zag hij het ineens. "Het was me nooit opgevallen. En volgens mij hebben andere bezoekers het ook niet in de gaten. Ze kijken nooit omhoog", vertelde hij tegen mediapartner NH Nieuws. Hij moest eigenlijk wel een beetje gniffelen. "Ik dacht: dit gaan ze vast zo snel mogelijk weghalen". En zo geschiedde ergens deze week.

Op 13 december kwam naar buiten dat een 22-jarige vrouw aangifte tegen Borsato had gedaan van seksueel misbruik sinds haar 15e. Volgens De Telegraaf is de aangeefster de dochter van een oud-medewerker, waar hij geregeld thuis langs ging. Dat gebeurde meer en meer, na het overlijden van de medewerker.

Alkmaarders reageerden gemengd op het nieuws: de één moet nog zien wat er strafrechtelijk bewezen wordt, de ander voelde vooral mee met de betreffende vrouw. Borsato ontkent alle aantijgingen en deed aangifte van smaad en laster. Sindsdien kwam de Alkmaarder nog meer onder vuur met geruchten over seksueel misbruik van minderjarigen. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It