Op 3 maart start een nieuw 'Gouden Kans' jongerenproject in regio Alkmaar. Vier maanden lang gaan jongeren tussen 16 en 27 jaar minstens 20 uur per week aan de slag met maatschappelijke diensttijd, trainingen, workshops en het stellen van ontwikkelingsdoelen voor hun carrière. Ook kiezen ze met elkaar een duurzame en/of sociale opdracht om uit te voeren. Het Gouden Kans project vindt plaats in Heerhugowaard en er zijn nog plekken vrij.

Gouden Kans is voor jongeren die richting zoeken voor hun carrière, samen met leeftijdsgenoten werkervaring willen opdoen en extra vaardigheden willen leren. Deelnemers leren mensen kennen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijker beeld van toekomst. Inmiddels hebben meer dan 100 jongeren deelgenomen en gemiddeld gaven ze het project een 8. Daarnaast gaven ze kwaliteiten en talenten ontdekten, meer zelfvertrouwen hebben en beter wisten welke stappen ze konden nemen.

Het Gouden Kans project is een van de tien gemeentelijke intensieve MDT-projecten (Maatschappelijke Diensttijd) en de komende twee jaar worden acht groepen begeleid in Noord-Holland Noord. Coördinator is RPAnhn en de uitvoering is in handen van MEE & De Wering en Starters4Communities. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van diverse ministeries.

Meer informatie en aanmelden via goudenkansproject.nl.