Het grote overdekte terras op het Waagplein in Alkmaar wordt weer afgebroken. Het liep al geen storm en de lockdown tot minimaal 14 januari doet het project de das om, aldus Ed Schouten van café-restaurant De Waag. Zaterdag was de eerste en dus ook meteen de laatste rendabele dag. Het overdekte terras op de Platte Stenenbrug blijft wel staan.

Het terras op het Waagplein is een strop voor met name de gemeente, maar ook de horecabazen aan het plein hadden er geld in gestoken. De bezoekersaantallen vielen fiks tegen. De snertactie voor zorgpersoneel van het ziekenhuis leek nét zijn vruchten af te gaan werpen, en die zou eventueel voortgezet te kunnen worden, maar drie weken lockdown is teveel.

"Het [terras] is vandalisme-gevoelig en ik denk dat het toch niet meer open mag", zegt Ed Schouten tegen mediapartner NH Nieuws. Hij verwacht dat de horeca pas weer vanaf rond 1 maart volop mag draaien. Toch is er wat optimisme bij baas van De Waag. "Ik ben allang blij dat deze maatregelen nu zijn en niet in de zomer". De winter is volgens hem toch niet de periode voor terrasbezoek. "Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Mensen kunnen bij ons terecht door eten te bestellen en verder zien we wat de komende tijd ons brengt."

Drie weken sluiting wordt door de horeca op de Platte Stenenbrug nog overkomelijk geacht. Dit terras liep namelijk wel goed voorafgaand aan de lockdown. Van oudsher wordt 'de Brug' als knusser ervaren en wie weet zijn de vaste klanten daar standvastiger. Het was er vooral gezellig tijdens lunch- en (vroege) borreltijd in het weekend.
Pin It