De politie van Alkmaar is vaker gaan surveilleren in Winkelcentrum De Mare. De laatste tijd wordt daar "heftige" jeugdoverlast ervaren. Het gaat om het uitschelden van winkeliers, het afpersen van andere jeugd, het afsteken van vuurwerk, drugsgebruik, diefstal en vechtpartijen.

Vorige week werd een 12-jarige Alkmaarder in De Mare betrapt op de verkoop van illegaal vuurwerk. Na zijn aanhouding is de agent bij de jongen thuis gaan kijken en vond onder zijn bed nog eens 2,8 kg aan vuurwerk, bestaande uit nitraten, Cobra's en strijkers. Ook lagen er een mes en diverse nep-vuurwapens. Een aantal harde knallers had de jongen aan elkaar gebonden voor extra zware explosies.

Maandag meldde Alkmaar Centraal nog dat de gemeente cameratoezicht heeft ingesteld aan de Thomas à Kempislaan in de wijk Overdie, omdat ook daar jeugdgroepen zich ernstig misdragen. Er zijn nota bene omwonenden die geen melding meer durven te doen omdat ze zijn bedreigd, en handhavers zijn uitgescholden en bekogeld met flesjes en blikjes. (foto: Twitter @pol_de_mare)
Pin It