Het KNMI heeft voor woensdag een weeralarm afgegeven. Er geldt een Code Geel omdat in de kustprovincies zware windstoten worden voorspeld met snelheden tussen de 80 en 90 km/u.  De windstoten worden vanaf 9.00 uur verwacht en zullen naar verwachting in de tweede helft van de middag afzwakken. De waarschuwing geldt voor het noordelijke deel van het land, waaronder behalve Noord-Holland ook Friesland, Groningen en Drenthe.

Rond 9.00 uur bereikt het onstuimige weer Nederland. Vanaf dat moment worden vooral aan de Noordzeekust zware windstoten met snelheden tussen de 80 en 90 km/u verwacht. Op de Waddeneilanden kan de wind zelfs 100 km/u bereiken.

Weerman Jan Visser van mediapartner NH Nieuws vertelt dat langs de kust bij IJmuiden inmiddels al windstoten van 90 km/u zijn gemeten. Vanwege de harde wind zijn de Noord- en de Zuidpier in de havenstad afgelopen maandag al dichtgegaan.

In de tweede helft van de middag wordt het rustiger. Het KNMI verwacht voor Noord-Holland dat de zwaarste windstoten rond 16.00 uur achter de rug zijn. Meer landinwaarts kan het tot 18.00 blijven spoken. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor lastige rijomstandigheden.

Waar het woensdagochtend op veel plekken nog regent, trekken die buien in de loop van ochtend weg. Het blijft dan een groot deel van de dag droog, en her en der breekt het zonnetje door, voorspelt Jan Visser.
Pin It