De mensen die zich hadden ingeschreven voor de Egmondse Fjoertoer van 2021, krijgen 75% van hun inschrijfgeld terug. Het wandelevenement zou afgelopen weekend worden gehouden, maar organisator Le Champion moest het 16 november afblazen nadat er nieuwe coronamaatregelen waren afgekondigd. Vooral de nieuwe regel dat er ná 18:00 uur geen evenementen meer georganiseerd mogen worden, was de nekslag voor het wandelevenement dat normaal gesproken in een lichtjesfestijn wordt gelopen. Omdat het juist in de avond moet plaatsvinden voor de sfeer en beleving, was het voor de organisatie geen optie om het overdag te organiseren.

Le Champion meldt dinsdag in een mail aan de deelnemers dat het de afgelopen periode de tijd heeft genomen om alle kosten en inkomsten in kaart te brengen: 'Wij zijn tot de conclusie gekomen dat iedere ingeschreven deelnemer 75% van het inschrijfgeld terugkrijgt. Het percentage dat wordt gerestitueerd is gebaseerd op de reeds gemaakte kosten tot het moment van afgelasting. Deze kosten komen voort uit het vergunningstraject dat is aangegaan, coronamaatregelen die zijn uitgewerkt, materiaal dat is aangeschaft, kunstenaars die al waren begonnen aan de kunstwerken en de administratie- en promotiekosten voor het evenement. Wij hebben het maken van kosten zo lang mogelijk uitgesteld. De eventuele extra bestelde producten, zoals de Fjoertoertrui en het pendelbusticket, worden volledig gerestitueerd''.

Het inschrijfgeld voor de verschillende afstanden varieerde van 12,50 tot 22,50 euro. De extra bijdragen voor de de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade die bovenop het inschrijfgeld vrijwillig werden gedoneerd door de inschrijvers , worden niet gerestitueerd. Afgelopen vrijdag werd een cheque overhandigd van € 6.018,25 aan de beide goede doelen. Le Champion bedankt de inschrijvers hartelijk voor hun vrijwillige bijdrage.

De  Fjoertoer Egmond van 2022 staat gepland voor 25 en 26 november 2022.
Bekeken: 2224x