Zondag heeft locoburgemeester Robert te Beest het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uitgereikt aan Pieter en Adienne de Reus. De dag ervoor was hun 99 jaar oude dagwinkel in Grootschermer voor de allerlaatste keer open. De uitreiking vond plaats tijdens een afscheidsreceptie in het Genot van Grootschermer.

De kruidenierswinkel bestond sinds 1923. De laatste 25 jaar was het familiebedrijf in handen van Pieter en Adienne. Om te kunnen concurreren met supermarkten in de regio hebben ze sindsdien een bezorgservice opgezet, catering en een stomerij. De winkel bood ook post- en schoenservice... én het was een ontmoetingsplek. Ook in de omliggende dorpen waren Pieter en Adienne vertrouwd; van een aantal bezorgadressen hadden ze zelfs huissleutels. De twee waakten ook nog eens over de buurtwinkeltjes in De Hornhoeve (Schermerhorn) en Zorgcentrum De Mieuwijdt (Graft) en sponsorde een groot aantal clubs en activiteiten. Maar het is ze alle tijd en energie niet meer waard. Het is mooi geweest.

Nu Pieter en Adienne stoppen wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk ze waren voor Grootschermer en de omliggende dorpen. Voor hun jarenlange inzet ontvingen ze allebei het Ere-insigne in goud met de bijbehorende oorkonde. (foto: Fotostudio Natzijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl