De zevenjarige Indy-Louise uit Alkmaar heeft ruim 35 centimeter van haar lange haren laten afknippen om dit te doneren aan Stichting Haarwensen, zodat kinderen met kanker een haarstuk kunnen krijgen. Wat jaren kostte om te laten groeien, was in enkele seconden afgeknipt. Zonder het lange haar moest Indy-Louise even wennen aan een nieuw meisjeskapsel met haar tot op de schouders.

Een uitzending van het jeugdjournaal over de Stichting Haarwensen overtuigde twee jaar geleden de toen vijfjarige Indy-Louise: “Ik dacht meteen, dat is wat voor mij, dat wil ik ook doen.” Daarna heeft ze nooit meer heur haar laten knippen. Na 25 centimeter was het lang genoeg voor een donatie, maar door corona sloten de kappers de deuren. Daarna werden de regels aangepast, waardoor er minimaal 35 centimeter moest kunnen worden afgeknipt. Dat betekende bijna een jaar langer door laten groeien.

Zaterdag was het grote moment daar, nadat het nog even spannend was of de kappers zaterdag weer de deuren zouden moeten sluiten als coronamaatregel. Toen dat niet het geval bleek, werd bij Indy-Louise thuis een zucht van verlichting geslaakt. Aan kapper Patrick Donders van kapperszaak MUK was de eer om de schaar in de vier lange blonde vlechten te zetten. De opbrengst ging meteen op de post naar Stichting Haarwensen in Uithoorn.

Stichting Haarwensen wil dat elk kind met kanker dat door de behandeling het haar verliest, desgewenst een haarstuk kan dragen. Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Het duurt waarschijnlijk weer een tijdje voordat Indy-Lousie opnieuw in de kappersstoel belandt. Ze wil nogmaals gaan sparen voor de stichting. “Ik ga mijn haar weer laten groeien en als ik tien ben, doe ik het gewoon nog een keertje.”
Pin It
Bekeken: 1603x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/