Steeds meer Alkmaarders vinden het leuk om met elkaar meer groen of meer diversiteit in groen aan te brengen in hun buurt. Het programma 'Groen Kapitaal in de Buurt' helpt hen om hun ideeën tot werkelijkheid te maken. Zo ook voor een groepje bewoners aan de Van de Veldelaan. Vrijdag was het zo ver: tijdens deze regenachtige dag hebben de bewoners planten aangebracht om een grasveldje om de hoek mooier te maken. Op de foto staan ze trots bij het resultaat.

Niet alleen langs de Van de Veldelaan werden handen uit mouwen gestoken. Bij de Cabeljaustraat hebben buurtbewoners de straat groener gemaakt met een groenstrook met vaste planten, en vergroting van de boomspiegels. Aan de Blancefloorstraat legden omwonenden een groen kindertheater aan met eetbare struiken en bloemen.

'Groen Kapitaal in de Buurt' is een initiatief van Landschap Noord-Holland, IVN Noord-Holland en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat en/of gewoon voor de gezelligheid. De steun bestaat uit vouchers en kennis.

Gedeputeerde Esther Rommel zei bij de lancering van het programma: “Het sluit goed aan bij het provinciale Masterplan Biodiversiteit. Voor de uitdagingen op het gebied van klimaat en groene leefomgeving is het alle hens aan dek. Daarom willen we komende jaren nog meer mensen betrekken bij groen; dat doen we met groene burgerinitiatieven en jongeren opzoeken en enthousiasmeren voor hun groene leefomgeving.”
Bekeken: 2075x