De provincie zal niet meer betalen voor de komst van de aansluiting op de A9 bij Heiloo. Ook niet als de kosten oplopen door vertraging van het project. Er is een subsidie van meer dan 12,5 miljoen verleend aan de gemeente Heiloo en daar blijft het bij. Dat hebben Gedeputeerde Staten laten weten in antwoord op Statenvragen van de Partij voor de Dieren. Het project loopt al jaren en is complex vanwege het grote aantal betrokkenen en de aangescherpte milieu-eisen.

De Raad van State zette onlangs de streep door de bouw van 1300 woningen in de Zandzoom, het gebied tussen Heiloo en Limmen. Met de opbrengst had Heiloo de eigen bijdrage aan de afslag willen betalen. Binnen vijf maanden wil Heiloo een nieuw bestemmingsplan hebben waarin de tekortkomingen van het afgekeurde plan zijn hersteld. Dat vergt echter nieuw onderzoek. De bouwkosten van de afslag lopen ondertussen steeds verder op.

Eerder werd al het eerste bestemmingsplan voor de aansluiting op de A9 vernietigd door de Raad van State. Dat voldeed niet aan de nieuwe stikstofeisen.
Pin It
Bekeken: 2682x
https://ee.itk.ac.id/data/