Zondag 12 december komt het Philharmonia Amsterdam naar de Grote Kerk van Alkmaar voor een voordracht van Bach's Weihnachtsoratorium (onder voorbehoud van de coronamaatregelen). Het Amsterdamse orkest staat onder leiding van dirigent Marcel Joosten en wordt vergezeld door vijf zangers en een harmoniumspeler.

Het Kerstoratorium van Johann Sebastian Bach bestaat uit zes losse maar inhoudelijk verbonden werken. Ze bestaan uit koren, aria’s en recitatieven. Bach schreef het oratorium voor de periode van Kerst in 1734 tot en met Driekoningen in 1735. De teksten zijn ontleend aan het evangelie volgens Lucas en Matteüs en waarschijnlijk geschreven door Christian Friedrich Henrici onder zijn pseudoniem Picander. De solisten zijn de zangers Hanneke de Wit (sopraan), Martine Straesser (alt), Arco Mandemaker (tenor)
Frans Fiselier (bas/bariton) en harmoniumspeler Cor Brandenburg.

Het concert duurt van 14:00 tot 17:00 uur, inclusief pauze. Kaarten kosten zonder korting 27,50 euro, inclusief consumptie. Meer info op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2110x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/