Leerlingen van het Alkmaarse Dalton College gaan voor Stadswerk072 een apparaat bedenken dat automatisch zwerfvuil uit het water haalt. Dat doen ze in het kader van 'Technasium Ontwerpt!' en met hulp van El Combi Sup, de supclub die al jaren opruimacties in de Alkmaarse grachten organiseert.

“Als robots gras kunnen maaien moet hiervoor ook iets te bedenken zijn”, is het motto van de leerlingen. Met als groot voorbeeld de The Ocean Cleanup - een groot opruimproject met lange buizen die afval aan het wateroppervlak dirigeren naar speciale afvalboten - gaat het Alkmaarse Technasium met de uitdaging aan de slag.

De eerste stap is al eerder dit jaar gezet. Toen gingen de leerlingen met El Combi Sup het water op om zwerfafval op te ruimen. Zo konden ze zien om wat voor afval het gaat, en tot hoe ver onder het wateroppervlak het opruimapparaat moet gaan.

"Wij hebben er alle vertrouwen in dat er mooie prototypes gemaakt gaan worden", aldus Stadswerk072. "We zijn nu al trots op deze leerlingen van het Dalton College Alkmaar en expert El Kombi SUP!"
Pin It
Bekeken: 1498x