Het Grote Pietenhuis in de Grote Kerk van Alkmaar hoeft niet te worden opgedoekt. De corona-ontwikkelingen zetten de hele operatie op losse schroeven, een dag nadat de Grote Brievenbus door kinderburgemeester Livia Balder werd geopend, maar daarna volgde grote opluchting.

In de Grote Kerk werken de Pieten toe naar Pakjesavond. Ze verzamelen verlanglijstjes, houden adressen bij, pakken cadeaus in en maken pepernoten. Ook trainen de Pieten er om fit te zijn voor de capriolen die ze uithalen om schoentjes te vullen en natuurlijk voor het Heerlijke Avondje. Maar alles heeft vertraging opgelopen: boeven Mammie en Stan hadden Sint en de Pieten in hun kasteel in Spanje opgesloten. En eenmaal in Alkmaar had Stan ook nog eens de deuren van de Grote Kerk op slot gedaan.

Om alles op tijd voor elkaar te hebben, vragen de Sint en zijn Pieten de kinderen van Alkmaar om hulp. Kinderen kunnen zelfs een Pietendiploma krijgen. Meer informatie is te vinden op hetgrotepietenhuis.nl en op facebook.com/hetgrotepietenhuis.
Bekeken: 1951x