De 'jonge vrouw' die afgelopen vrijdagnacht in de Rekerhout in Alkmaar werd achtervolgd, aangereden en mishandeld, blijkt minderjarig te zijn. Dit meldt de politie aan mediapartner NH Nieuws. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dit een op opzichzelfstaand incident en dus worden in het park - waar vorig jaar meerdere vrouwen werden aangerand - géén extra veiligheidsmaatregelen genomen.

"We betreuren als gemeente dat dit heeft kunnen gebeuren," zegt een woordvoerder van gemeente Alkmaar. "Maar we denken niet dat die incidenten aan elkaar gelinkt zijn." En dus worden er geen 'vergevorderde maatregelen zoals het ophangen van camera's genomen' om de veiligheid in het park te vergroten.

Wel wordt in het park 'al langere tijd extra gesurveilleerd', aldus de gemeente: "Vanuit de politie, handhaving en de gebiedsteams van de gemeente heeft dit zeker onze aandacht. Dit deel van Alkmaar is opgenomen in de surveillancerondes die er gelopen worden door zowel de jongerenwerkers als ook politie en handhaving."
Bekeken: 1839x