Donderdagmiddag heeft de Alkmaarse politie een veelplegende winkeldief moeten laten gaan, ondanks de moeite om hem op heterdaad te betrappen in De Mare. De man claimde dat hij niet de cel in mocht vanwege zijn zware GHB-verslaving en een opgeroepen arts moest hem gelijk geven. Nadat hij het politiebureau uit liep, waren agenten nog anderhalf uur bezig met camerabeelden, verklaringen, drie aangiften en ander papierwerk.

De laatste week was een "brutale veelpleger" actief in supermarkten in De Mare. Hij pakte een tas, vulde deze met duur vlees en liep zo langs de kassa naar buiten. Soms verkocht hij het vlees gewoon op straat. De man sloeg telkens rond dezelfde tijd toe, dus besloot de politie te posten. Na 20 minuten kon hij betrapt worden. Maar de verdachte mocht dus niet de politiecel niet in, zelfs niet de "GBH-cel" in Zwolle, aldus de arts. De afhandeling is nu aan justitie.

De wijkagent verspreidde maar een bericht in de winkeliersapp voor De Mare: "Supermarkten: opgepast: de arts concludeerde dat verdachte niet detentie geschikt is vanwege zijn GHB-verslaving. Te gek voor woorden, maar we moeten hem laten gaan. Pas op de laatste 1 1/2 uur dat jullie open zijn dat hij niet weer iets steelt." (foto: Twitter @pol_de_mare)
Pin It