Vanaf 1 november biedt Stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK) ook alle beschikbare vrije sector huurwoningen aan op svnk.nl. Het mes snijdt aan twee kanten. Woningzoekenden vinden straks alle huurwoningen van Van Alckmaer voor Wonen, Kennemer Wonen en Woonwaard op één plek, en de bundeling scheelt de corporaties tijd en kosten.

"Ook de regels voor toewijzing zijn nu eenduidig", aldus Krista Walter, bestuursvoorzitter SVNK. "Een duidelijke verbetering van onze dienstverlening."

Anders dan bij de sociale huur, behouden mensen geregistreerd bij SVNK hun plekje op de wachtlijst bij acceptatie van een vrije sector woning. Huurders die een sociale huurwoning van SVNK achterlaten, krijgen voorrang. "Dit bevordert de doorstroming en zo komen er weer woningen vrij in de sociale sector voor de mensen die dat echt nodig hebben", aldus Walter.

Huurwoningen met een netto huur boven 752,33 euro behoren tot de vrije sector. Voor deze woningen is geen huurtoeslag mogelijk en gelden minimum inkomenseisen, soms ook een maximum. SVNK toont deze eisen bij het aanbod.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl