Sharona Bakker uit Alkmaar was afgelopen weekend te zien bij Zappsport op televisie. De Nederlands kampioene 100 meter horden en oud-international gaf een lesje hordelopen aan leerlingen in Assendelft. "Zappsport, een programma wat ik vroeger altijd keek en nu mocht ik de kinderen leren hordelopen. Hoe leuk is dat!", laat de recent gestopte atlete weten.

Sharona nam het met haar meidenteam op tegen Timme Koster en zijn jongensteam. Timme uit Heiloo nam dit jaar deel aan het EK Junioren op de 110 meter horden, dus hij heeft talent maar Sharona heeft met al haar ervaring een streepje voor. Bovendien is ze gediplomeerd gymdocent. Maar ja, normaal hebben jongens nou eenmaal een voordeel in de atletiek.

De jongens en meisjes oefenden fanatiek met starten uit startblok, stapten over horden en gingen daarna echt hordelopen. Helaas ging het al snel mis met een van de meiden; ze verzwikte haar enkel. Maar het meidenteam had een prima back-up. Het mocht helaas niet baten; de jongens van Timme wonnen van de meiden van Sharona. Maar goed, het gaat natuurlijk niet echt om winnen, maar om de ervaring en het plezier!

De uitzending is te zien op zapp.nl en npostart.nl.

 

 
Pin It