Een vrachtwagen in de Tuinstraat in Alkmaar is donderdag rond 13:20 uur in brand gevlogen. De truck, met aan boord meerdere machinepompen voor bodemverrijking, stond al een tijdje stil toen er een harde dreun klonk en een grote steekvlam ontstond. De medewerkers van het groenbedrijf waren er snel bij met brandblussers. De opgeroepen brandweer heeft afgeblust. Niemand raakte gewond.

De bewoonster waarbij de truck voor het huis stond zei tegen Alkmaar Centraal dat er al een tijdje een 'raar sissend geluid' van de wagen kwam, voorafgaand aan de dreun en de steekvlam. "Die vlam kwam wel twee huizen verder". Stille getuigen van de brand zijn zwartgeblakerde onderdelen die bij de truck liggen.

Het is niet de eerste keer dat een truck van groenbedrijf TFI in brand vloog. Twee jaar geleden ging er eentje in Hoofddorp total loss en raakten auto's dichtbij beschadigd door de uitslaande vlammen. Een specialiteit van het bedrijf is het met perslucht maken van een laag met scheuren in dichte bodem, om deze daarna te vullen met speciale compost en lavakorrels.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl