In de jerrycans die woensdag werden gevonden aan de Munnikenweg in Alkmaar, is een 'indicatie van zoutzuur' aangetroffen, meldt de politie aan mediapartner NH Nieuws. Bovendien zijn er niet vier maar acht jerrycans gevonden.

De vaten werden woensdag rond 08.00 uur ontdekt bij het uitbaggeren van de sloot. In eerste instantie leek het erop dat het om vier vaten ging, maar later werden er nog vier gevonden. Eén jerrycan was lek geraakt bij het baggeren. Een specialistisch bedrijf werd ingeschakeld om de vaten op te ruimen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn op de jerrycans etiketten aangetroffen waar 'zoutzuur' op stond. Hier is verder geen onderzoek naar gedaan, maar er is 'weinig reden voor twijfel'. "Meestal kloppen die etiketten wel en het past ook bij de manier waarop de stof uit de lekgeraakte jerrycan verdampte." Zoutzuur wordt vaak gebruikt voor de productie van harddrugs als cocaïne en xtc.

De politie is nog op zoek naar degene(n) die verantwoordelijk is voor het dumpen van de jerrycans.
Pin It
Bekeken: 1879x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/