Het nationale baanwielerteam reist volgende week dinsdag af naar Grenchen in Zwitserland voor het EK. Een week later is alweer het WK Baanwielrennen. Deze week is het team in Sportpaleis Alkmaar voor de laatste voorbereidingen. Een mooie gelegenheid voor sportwethouder Pieter Dijkman om de Olympiërs namens de gemeente te feliciteren met hun vele successen in Tokyo. Met Alkmaarse kaasjes.

Van de 36 Olympische medailles die Team NL behaalde, werden er twaalf in het wielrennen behaald en daarvan zes op de baan. Bondscoach Hugo Haak is duidelijk trots op het team. “Schitterend dat wat we op het EK en WK laten zien ook op de Spelen lukt. Dat is voor ons toch het hoogst haalbare.”

Haak eert op zijn beurt weer de mogelijkheden die Alkmaar de wielersport biedt, met name wat betreft de faciliteiten en de organisatie van toernooien. "Maar ook door het Regionale Trainingscentrum. De talenten die hier onder leiding van Herman Schenk kunnen trainen zijn de doorstart die je nodig hebt voor succes."

De komende paar jaar investeert de gemeente flink in het Sportpaleis om baanwielrenners een goed onderkomen te blijven bieden: zo'n 6,4 miljoen euro. Er is grondige renovatie nodig en de gemeente grijpt de gelegenheid om meteen een compleet nieuwe aanbouw voor het stadion te laten bouwen. (foto: Jan Jong)
Pin It