Ondanks luid protest van patiënten zou de ziekenhuistandarts eind dit jaar verdwijnen bij het Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) in Alkmaar. Tot nu is nog geen oplossing gevonden waar zowel ziekenhuis als patiënten tevreden mee zijn. Daarom heeft het NWZ een verkenner ingeschakeld.

Noordwest Ziekenhuisgroep bracht in juni het nieuws naar buiten bijzondere tandheelkunde op locatie Alkmaar te willen beëindigen. Reden om de stekker eruit te trekken, is dat het ziekenhuis zich meer wil richten op 'hoog complexe en acute ziekenhuiszorg. Door het besluit ontstond er grote onrust onder patiënten van de polikliniek bijzondere tandheelkunde. Bij de ziekenhuistandarts kunnen mensen terecht die niet naar een normale tandarts kunnen.

Bijvoorbeeld mensen die grote angst hebben om naar de tandarts te gaan (die krijgen dan een behandeling op maat). Maar het gaat ook om patiënten met een verstandelijke beperking, autisme, een extreme kokhalsreflex of kaakgewrichtsproblemen. NWZ laat weten de afgelopen maanden verschillende manieren te hebben onderzocht om ervoor te zorgen dat bijzondere tandheelkunde aangeboden blijft worden in de regio.

Omdat dit niet gelukt is, neemt verkenner Anne Jonkman deze taak op zich. Jonkman werkt momenteel als adviseur, docent en toezichthouder. Hij moet in oktober een onafhankelijk advies uitbrengen voor de voortzetting van de tandheelkundige zorg. Ook de Alkmaarse politiek maakt zich zorgen over de ontwikkelingen.

Bij dit advies spelen volgens NWZ naast de 'continuïteit en kwaliteit ook de duurzaamheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg' een rol. Jonkman spreekt de komende tijd onder meer met één of meerdere patiënten, de betrokken tandartsen, een aantal zorgaanbieders voor kwetsbare mensen, ziekenhuispersoneel en zorgverzekeraars, aldus NWZ tegen mediapartner NH Nieuws. (foto: Pexels - Andrea Piacquadio)
Pin It
Bekeken: 1704x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/