De rugbymannen van de Alkmaarse RUFC zetten hun voortvarende seizoenstart in Hoorn voort met een overtuigende zege. Na de eerste helft stond het nog 21-21, maar daarna kwam Rugby Club West-Friesland er niet meer aan te pas. De eindstand werd 21-47.

Al na vijf minuten kreeg West-Friesland een strafschop en de kicker schoot feilloos tussen de palen voor 3-0. Even later brak de thuisclub door langs de zijlijn en scoorde een try voor 8-0. Alkmaar kwam terug toen Mark Dekker ook langs de zijlijn scoorde, en de conversie - de schop op de palen voor twee extra punten - door aanvoerder Kristian Boogert raak was. Daarna sloeg de thuisclub echter toe met een rake strafschop op de palen en een try (18-7).

Alkmaar kwam weer terug. 'Man of the Match' Tijn Karels maakte een perfecte interceptie en sprintte naar de achterlijn voor een try die werd geconverteerd. Daarna kwam Jeroen Neeven net tekort voor een try, maar Boogert pakte de bal op, rondde af en trapte de conversie tussen de palen (18-21). Alkmaar leek keihard door te zetten maar de Westfriezen verdedigden stug en maakte op slag gelijk dankzij weer een strafschop.

Alkmaar startte de tweede helft furieus en dat werd beloond met een vierde (geconverteerde) try. De vierde is altijd goed voor een bonus competitiepunt. De Alkmaarders bleven aanvallen. Mark Dekker scoorde opnieuw langs de zijlijn en weer werd geconverteerd (21-35). In de eindfase wisten Michael Vlaar en Jasper Pauw ook nog twee try’s te scoren, waarvan één plus conversie.

Met twee zeges is Alkmaar koploper in de 3e Klasse Noordwest.
Bekeken: 1672x