Zaterdag 9 oktober start in de Grote Kerk van Alkmaar een nieuwe reeks van 'Rondom Bach'. Het programma is weer samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk, die zelf het eerste concert verzorgt, in samenwerking met de vermaarde Alexandra Bellamy met haar barokhobo en hobo d'amore.

Johann Sebastian Bach en zijn lievelingsleerling Johann Ludwig Krebs schreven diverse composities voor de hobo, hobo d’amore en hobo da caccia. Ook orgelbouwer Franz Casper Schnitger was geïntrigeerd door de klank van deze instrumenten. Speciaal voor het Alkmaarse orgel ontwikkelde hij het register Hautbois, toentertijd een absolute noviteit. Door de lage stemming van het Alkmaarse orgel mengt dit instrument voortreffelijk met de barokhobo.

Op het programma staan onder andere de prachtige Fantasie in g- klein van Krebs voor hobo en orgel, enkele bekende Sinfonia’s uit Cantates van Bach en een bewerking van het koraal Jesu meine Freude.

Rondom Bach begint om 16:30 uur. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom. Meer op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1939x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/