Vrijdag werd op het PCC Oosterhout in Alkmaar een boekenbal gehouden. Zo’n 900 Alkmaarse vmbo-studenten gingen er in gesprek met verschillende jeugdschrijvers en uitgeverijen, met als doel de leerlingen enthousiast te maken voor boeken en het lezen. Een schot in de roos, zo lijkt het . "Ik vond het heel inspirerend" en 'Ik vooral het zelf schrijven leuk" zijn een paar van de reactie die Alkmaar Centraal tijdens het bezoek aan het boekenbal oppikte.

Landelijk is een behoorlijk aantal leerlingen in het vmbo feitelijk onvoldoende leesvaardig, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Lezen. Het is volgens de stichting daarom noodzakelijk meer tijd en aandacht te besteden aan het leesonderwijs met als uitgangspunt een hoog leesniveau.

Op die manier wordt meer leerlingen een betere schoolloopbaan geboden. Want de samenleving en de arbeidsmarkt stellen steeds hogere eisen aan taalvaardigheid, in het bijzonder aan lezen en schrijven. Het boekenbal van het PCC lijkt in die context een goede stap.

"Heel vaak is toch het idee dat jongeren helemaal niet van lezen houden, maar nu kom te er achter dat ze verhalen toch heel leuk vind", zo verteld Chinouk Thijssen aan Alkmaar Centraal. Thijssen is één van de schrijfsters die meedeed aan het boekenbal en ook een workshop gaf. Ook een aantal docenten was prettig verrast door het enthousiasme van de leerlingen: "Ik heb me echt verbaasd hoe leuk de leerlingen over de kramen heen hingen om boeken te bekijken en lekker met schrijvers in de weer gingen. We zijn heel tevreden"

 
Pin It
Bekeken: 1830x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/