Gemeente Alkmaar zet in het Waaggebouw een checkpoint op waar horecabezoekers op stapavonden van 20:00 tot 24:00 uur een watervaste stempel of bandje kunnen halen op vertoning van een geldig coronatoegangsbewijs. Het checkpoint opent zaterdag. Veel meer informatie werd niet gegeven en dat heeft voor verwarring gezorgd.

In antwoord op vragen van Alkmaar Centraal laat de gemeente weten dat mensen die bijvoorbeeld bij Klunder aan het Canadaplein of Bruintje aan het Ritsevoort naar binnen willen niet eerst langs het checkpoint hoeven te gaan. "De voorziening is vooral bedoeld voor het Waagplein en Platte Stenenbrug en omstreken", legt woordvoerder Kees Kraakman uit.

Maar ook de horeca rond het plein en de brug mag gewoon bezoekers binnen laten met QR-code. "Het is aan de ondernemer op het Waagplein of Platte Stenenbrug om te bepalen of ze alleen bezoekers met polsbandje/stempel binnenlaten of ook aan de deur QR-codes checken."

De bandjes of stempels zijn één stapavond geldig, en verschillen dan ook per dag.

Wie niet is gevaccineerd kan direct in de voormalige Oilily-winkel een sneltest laten doen. Let wel: de uitslag laat doorgaans een kwartiertje op zich wachten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl