Gemeente Alkmaar houdt donderdagavond 30 september een online presentatie van het pilotproject ‘Energieleverend Geluidsscherm’. Dit vijf meter hoge geluidsscherm van zonnepanelen wordt geplaatst langs delen van de Schagerweg (N245), Huiswaarderweg (N245) en de Nollenweg (N508). Tijdens de digitale infoavond wordt getoond hoe het geluidsscherm eruit gaat zien, waar het precies komt te staan en wat er gebeurt met het gebied erachter.

De infoavond duurt van 20:00 tot 21:00 uur. Gemeentelijk projectleider Julia Mölck verzorgt de inleiding. Het ontwerp wordt gepresenteerd door Jeroen van Velzen van K_Dekker bouw & infra en daarna volgt een ecologie-presentatie van Linda Oldenburg-Doedens van Krinkels BV. Aan het eind is er een vragenronde.

Het project bestaat uit totaal 2,5 km geluidscherm, bestaande uit frames met totaal 5.000 panelen die zo'n 412 huishoudens van stroom kunnen voorzien. De panelen zijn eenvoudig te vervangen bij schade of voor betere exemplaren.  Naast K_Dekker en Krinkels is de aanbesteding gegund aan Sunprojects en Sunconnect. Er wordt samengewerkt met Inholland Alkmaar en energiebedrijf Lokaal Groen.

De kosten zijn 5,5 miljoen euro. De gemeente legt 2 miljoen in en de provincie bijna 300.000 euro. De rest komt uit de energiebesparing en twee subsidiepotjes: 900.000 euro EFRO-subsidie en SDE-subsidie gebaseerd op de elektriciteitswinning.

Naar verwachting stemt de gemeenteraad dit najaar in met het definitieve ontwerp dat wordt ontwikkeld en start de bouw nog in 2021. Eind 2022 is het Energieleverend Geluidsscherm naar verwachting gereed.
Pin It
Bekeken: 1471x
https://ee.itk.ac.id/data/